Quantcast
13.8 C
Thessaloniki
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΨυχαγωγίαΤαινίεςΕγκλήματα βγαλμένα από τον κινηματογράφο

Εγκλήματα βγαλμένα από τον κινηματογράφο

- Advertisment -spot_imgspot_img

Δεν είναι λίγες οι πραγματικές ιστορίες που έχουν εμπνεύσει την 7η τέχνη. Τι γίνεται όμως όταν συμβαίνει το αντίθετο και μάλιστα με τον πιο βίαιο τρόπο; Υπάρχει ένα -ευτυχώς- πολύ μικρό και ανισόρροπο μέρος της κοινωνίας που άντλησε έμπνευση από γνωστές ταινίες σκορπίζοντας μέχρι και τον θάνατο. Παρακάτω μπορείς να δεις τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Το Scream σαν πηγή έμπνευσης

Το 2001 ο 24χρονος φορτηγατζής Thierry Jaradin δολοφόνησε με πολύ άγριο τρόπο την 15χρονη γειτόνισσα του Allison Cambier στη μικρή πόλη Gerpinnes του Βελγίου. Αφού την κάλεσε στο σπίτι του για να ανταλλάξουν βιντεοκασέτες, φόρεσε μια μαύρη στολή και την χαρακτηριστική μάσκα από το πασίγνωστο slasher movie του Wes Craven και την κατέσφαξε με 30 μαχαιριές. Μετά μετέφερε το πτώμα της στο κρεβάτι, τοποθέτησε ένα τριαντάφυλλο στο χέρι και πήρε τηλέφωνο τον πατέρα της για να ομολογήσει την πράξη του. Όταν συνελήφθη υποστήριξε στους αστυνομικούς πως τον ενέπνευσε το «Scream», ενώ εκτίει την ποινή του (ισόβια) μέχρι σήμερα.

Πώς το Twilight «δημιούργησε» μαθητή-βαμπίρ

Η εφηβική σειρά ταινιών επιστημονικής φαντασίας φαίνεται πως επηρέασε σε τεράστιο βαθμό έναν 11χρονο μαθητή από την Iowa των ΗΠΑ, όταν άρχισε να επιτίθεται και να δαγκώνει 11 συμμαθητές του, τραυματίζοντάς τους ελαφρά. Το γεγονός έλαβε χώρα το 2008 και τις κατηγορίες αντιμετώπισε ο πατέρας του.

Fight Club με μικρά παιδιά

To φιλμ του David Fincher βρήκε πολλούς μιμητές στην πραγματική ζωή και μάλιστα σε διάφορα σημεία του πλανήτη: Από εργάτες στην Κίνα μέχρι έφηβους στο Μάντσεστερ και φοιτητές στην Αυστραλία. Μια υπόθεση όμως ήταν η πιο σοκαριστική και συνέβη στο Νιου Τζέρσεϊ.

Εκεί οι Erica Kenny και Chanese White ενθάρρυναν μικρά παιδιά να παίζουν ξύλο μεταξύ τους και μάλιστα τα βιντεοσκοπούσαν με τα κινητά τους τηλέφωνα και στη συνέχεια διοχέτευαν το υλικό μέσω ίντερνετ. Κατά τη διάρκεια της δίκης τους, η Erica Kenny αναφέρθηκε ξεκάθαρα στο Fight Club και πώς τους έδωσε την ιδέα.

Κουρδιστό Πορτοκάλι στο Λονδίνο

Η εμβληματική ταινία του 1971 βρήκε αρκετούς μιμητές στην πραγματική ζωή. Ένας από αυτούς που εμπνεύστηκαν από το φιλμ του Stanley Kubrick ήταν και ο 31χρονος John Ricketts που ντυμένος Alex the Droog (χαρακτήρας που ενσάρκωνε ο Malcolm McDowell) επιτέθηκε στην 21χρονη Vicky Pollard σε παμπ του Λονδίνου το 2006, προκαλώντας της μόνιμη ζημιά στο στόμα της. Το αξιοσημείωτο είναι πως ο John Ricketts δεν φυλακίστηκε αλλά καταδικάστηκε σε 180 ώρες κοινωνικής εργασίας.

Ακολούθησε το mensdaily.gr σε facebook instagram

- Advertisment -spot_imgspot_img
- Advertisment -spot_img

Δημοφιλή

Recent Comments