Quantcast
12.3 C
Thessaloniki
Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΨυχαγωγίαNetflixHalston: Sex και ναρκωτικά, η αληθινή ιστορία πίσω από την σειρά

Halston: Sex και ναρκωτικά, η αληθινή ιστορία πίσω από την σειρά

- Advertisment -spot_imgspot_img

Ο Roy Halston Frowick, ο σχεδιαστής μόδας που συνεργάστηκε με την Jacqueline Kennedy και έπαιξε με τον Andy Warhol και είναι γνωστός από την ομώνυμη μάρκα του, “Halston” οδηγεί την βιογραφική σειρά του Netflix Halston. Ο Ewan McGregor παίζει το ρόλο του Roy σε αυτή την μίνι σειρά, η οποία ακολουθεί τον Halston μέχρι τον πρόωρο θάνατό του το 1990. Σεξ, κοκαΐνη και η λέξη «Halston» σχεδόν σε κάθε λεπτό, αποκαλύπτουν την ωμότητα της εποχής.

Η σειρά ήταν υπερβολική σε αρκετά σημεία που ανάγκασε την οικογένεια Halston να χαρακτηρίσει την παραγωγή ανακριβείς και χωρίς λεπτομέρειες. Ανεξάρτητα από τις ιδιαιτερότητες η υπερβολική ζωή του σχεδιαστή δεν ήταν όλα μυθοπλασία. Ενώ οι θεατές θα έπρεπε να πάρουν τη σειρά του Netflix πιο χαλαρά, υπάρχουν μερικές πολύ πραγματικές, δραματικές και τραγικές σημειώσεις.

Δείτε Επίσης: Οι νέες ταινίες του Netflix τον Μάιο

Ένα από αυτά είναι ο εθισμός του στα ναρκωτικά. Η σειρά απεικονίζει τον Halston να κάνει κατάχρηση κοκαΐνης, η οποία σύμφωνα με τη σειρά, είναι συνδεδεμένη με την επαγγελματική πτώση του Halston. Ο McGregor είπε σε μια συνέντευξή του ότι ο εθισμός του Halston ήταν κάτι που γνώριζε καλά. Ο ηθοποιός ήταν αλκοολικός, όμως σήμερα δηλώνει νηφάλιος για πάνω από δύο δεκαετίες. Εξήγησε πώς πρέπει να ήταν συνήθεια για τον Halston και πώς πρέπει να τον βασάνισε αρκετά στο τέλος της καριέρας του.

Ποιος ήταν ο Halston

Ο σχεδιαστής γεννήθηκε στο Des Moines της Αϊόβα το 1932 και μετακόμισε στο Midwest, ανοίγοντας ένα κατάστημα γυναικείων καπέλων στο Σικάγο μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα και το Ινστιτούτο Τέχνης του Σικάγο. Το 1957, μετά από σημαντική επιτυχία στο Σικάγο, μετακομίζει στη Νέα Υόρκη και άρχισε να εργάζεται στο Bergdorf Goodman, για τον οποίο ταξίδεψε στην Ευρώπη για να δει επιδείξεις μόδας. Η πρώτη συλλογή ρούχων του Halston για το Bergdorf κυκλοφόρησε το 1966. Μέχρι τότε, ο Halston είχε ήδη σχεδιάσει το καπέλο της Jacqueline Kennedy. Η νέα του γραμμή ήταν αρκετά επιτυχημένη για να ιδρύσει τη δική του εταιρεία το 1972.

halston family

Τότε επεκτάθηκε από κλασικά ρούχα σε γούνες, χαλιά, τσάντες, αρώματα, καλλυντικά, ακόμη και αποσκευές. Σε μια συνέντευξη για το CNN, η Patricia Mears, αναπληρωτής διευθυντής του Μουσείου της Νέας Υόρκης στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Μόδας (FIT), σημείωσε πώς ήταν ο κορυφαίος σχεδιαστής της δεκαετίας του 1970.

Η κατρακύλα και η πτώση άρχισαν τη δεκαετία του 1980 καθώς άρχισε να αναλαμβάνει περισσότερη δουλειά – συγκεκριμένα, μια συμφωνία 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων με τον J.C. Penney. Η Halston άρχισε να χάνει την υποστήριξη από τις εταιρείες υψηλής μόδας λόγω αυτής της συμφωνίας. Στο τέλος, ο Halston έχασε την κυριότητα για το εμπορικό σήμα του – «Halston», καθώς και μεγάλο μέρος της κληρονομιάς του.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο σχεδιαστής ζούσε σε ξέφρενους ρυθμούς. Ο βετεράνος της Vogue André Leon Talley έγραψε στα απομνημονεύματα του ότι “Το νέο κύμα σχεδιαστών δούλευε, αγαπούσε και ζούσε μέσα από μια δίαιτα κοκαΐνης. Ήταν γνωστός ότι έπαιρνε και έμενε ξύπνιος μέχρι αργά. Μπορούσε να αλλάξει μια ολόκληρη collection σε μία νύχτα.

Ο σχεδιαστής πέθανε στο Νοσοκομείο του Σαν Φρανσίσκο το 1990 από AIDS. Συνοπτικά με τα επιτεύγματα της καριέρας του, οι New York Times έγραψαν ότι βοήθησε να θάψει την άγρια, αντιαποστατική εμφάνιση της δεκαετίας του 1960, με τα τσιγγάνικα χρώματα, τα φτερά και τα βαμμένα υφάσματα. Εισήγαγε τα πιο νηφάλια ρούχα για τα οποία ήταν έτοιμες οι γυναίκες.

Ακολούθησε το mensdaily.gr σε facebook instagram.

- Advertisment -spot_imgspot_img
- Advertisment -spot_img

Δημοφιλή

Recent Comments