Quantcast
16.7 C
Thessaloniki
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024
ΑρχικήStyleGroomingΤο καλοκαίρι χρειαζόμαστε περισσότερο Βιταμίνη C

Το καλοκαίρι χρειαζόμαστε περισσότερο Βιταμίνη C

- Advertisment -spot_imgspot_img

Υπάρχει μια αλήθεια στην φράση “ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα”. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μια δίαιτα πλούσια σε φρούτα μας κάνει καλό, πολύ πριν μάθουμε τις βιταμίνες του καθενός. Η βιταμίνη C μας συστήθηκε το 1912, αλλά πολύ νωρίτερα γνωρίσαμε τα οφέλη των εσπεριδοειδών, καθώς γιάτρευαν το σκορβούτο.

Η βιταμίνη C είναι ένα στοιχείο θαύμα, που τονώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Μας προστατεύει από κρυολογήματα, μολύνσεις, αλλά ακόμα μας βοηθάει να έχουμε ένα πιο υγιή δέρμα.

Διαβάστε επίσης: Ο αληθινός οδηγός πως να μεγαλώσετε μια γενειάδα

Τι προσφέρει στο δέρμα

Η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά το σώμα να εξουδετερώσει τις βλαβερές ακτινοβολίες, συμπεριλαμβανομένων των περιβαλλοντικών στρεσογόνων, όπως η υπεριώδης ακτινοβολία και η ρύπανση, η οποία βοηθά στην πρόληψη ορατών σημείων βλάβης του δέρματος, θαμπάδα και ανομοιόμορφο τόνο, ενώ συμβάλλει επίσης στη βελτίωση της εμφάνισης λεπτότητας. γραμμές και ρυτίδες, εξηγεί ο Δρ. Murad, Πιστοποιημένος Δερματολόγος και Ιδρυτής της Murad Skincare.

Συχνά αναφέρεται ως ασκορβικό οξύ, μας αρέσει η βιταμίνη C επειδή μπορεί να αντιμετωπίσει μια μακρά λίστα προβλημάτων του δέρματος και δίνει ορατά αποτελέσματα. “Είναι πολύ γνωστό για τα οφέλη του που φωτίζουν και ενισχύουν τη λάμψη”, λέει ο Δρ. Murad. Και είναι ένα χρήσιμο συστατικό που βοηθά στη βελτίωση της εμφάνισης υπερχρωματισμού, ηλικιακών κηλίδων και ουλών μετά την ακμή, που είναι όλα σημάδια μελανίνης που έρχονται στην επιφάνεια του κατεστραμμένου δέρματος. Οι ακτίνες UV, η γήρανση, οι ορμόνες και η ρύπανση είναι όλοι οι πιθανοί παράγοντες που συμβάλλουν στην εμφάνιση μιας τέτοιας μελάγχρωσης του δέρματος.

Γιατί χρειάζεσαι βιταμίνη C το καλοκαίρι

Ο οργανισμός μας διαθέτει αρκετό κολλαγόνο, όσο είμαστε νέοι, αλλά αυτό χάνεται με τα χρόνια. Γι’ αυτό αν θέλουμε να προστατευτούμε από τα σημάδια του χρόνου, πρέπει να αναπτύξουμε τις άμυνες μας. Σε όλες τις ηλικίες χρειαζόμαστε βιταμίνη C, ειδικά το καλοκαίρι.

Η βιταμίνη C είναι ένα εξαιρετικό αντιοξειδωτικό που πρέπει να έχετε στο δέρμα σας, μέρα ή νύχτα, αλλά ειδικά τους θερμότερους μήνες. Η βιταμίνη C προστατεύει το δέρμα από τις βλάβες της υπεριώδης ακτινοβολίας, τον καπνό, τη ρύπανση, οπότε η χρήση τοπικών προϊόντων περιποίησης του δέρματος είναι απαραίτητη. Ένας καλός συνδυασμός είναι ορός βιταμίνης C με αντηλιακό, για την μέγιστη προστασία.

Ακολούθησε το mensdaily.gr σε facebook instagram

- Advertisment -spot_imgspot_img
- Advertisment -spot_img

Δημοφιλή

Recent Comments