Quantcast
12.7 C
Thessaloniki
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤεχνολογίαTech NewsΤο IPhone 12 Pro δίνει όραση σε όσους την έχασαν

Το IPhone 12 Pro δίνει όραση σε όσους την έχασαν

- Advertisment -spot_imgspot_img

Μια νέα λειτουργία έρχεται με το IPhone 12 Pro. Ανίχνευση ανθρώπων που χρησιμοποιεί την τεχνολογία lidar, έχει ενσωματώσει στο νέο μοντέλο της η Apple.

Η νέα αυτή λειτουργία δίνει την ικανότητα σε ανθρώπους με χαμηλή ή καθόλου όραση να καταλάβουν ποσό κοντά ή μακρία είναι κάποιος άλλος. Σχεδόν θα τους δίνει την ικανότητα να βλέπουν. Οι συσκευές χρησιμοποιούν την τεχνολογία lidar (light detection and ranging). O σένσορας είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος και τον αναγνωρίζετε από μια μικρή οπή-τρύπα.

Η Apple του έχει δώσει το όνομα του “Ανθρώπινου Ανιχνευτή”. Στην πραγματικότητα το lidar είναι ένας τύπος αισθητήρα, που μετράει αποστάσεις. Επίσης θα βοηθήσει πολύ στην ανάπτυξη των AR (Augmented Reality) εφαρμογών, για παράδειγμα μπορεί να είναι τα μάτια του αυτοκινήτου σας.

Οι άνθρωποι με χαμηλή όραση ή και καθόλου θα μπορούν να ψωνίζουν με μεγαλύτερη άνεση, θα μπορούν να ειδοποιηθούν εγκαίρως αν κάποιος τους πλησιάζει ή ακόμα αν υπάρχει μια κενή θέση στο λεωφορείο. Θα μπορεί να αναγνωρίσει άτομα μέχρι 5 μέτρα μακρία σας. Στην περίπτωση που πιάσει παραπάνω από έναν στόχους, σας ειδοποιεί για τον πλησιέστερο.

Η νέα τεχνολογία θα είναι διαθέσιμη τις επόμενες εβδομάδες μαζί με το ios14.2. Προς το παρών είναι σε beta στάδιο και τεστάρετε από ειδικούς προγραμματιστές.

Ακολούθησε το mensdaily.gr σε facebook instagram

- Advertisment -spot_imgspot_img
- Advertisment -spot_img

Δημοφιλή

Recent Comments