Quantcast
18.1 C
Thessaloniki
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚατάλυμαArchitecture DesignStudio Wok: Εξοχικό σπίτι στο Κίεβο

Studio Wok: Εξοχικό σπίτι στο Κίεβο

- Advertisment -spot_imgspot_img

Ακριβώς έξω από τη Βερόνα κοντά στον ποταμό Adige, η πόλη Κίεβο στεγάζει μια ιδιαίτερα κομψή και μοντέρνα εξοχική κατοικία. Η δομή είναι ένας μεταποιημένος πέτρινος αχυρώνας, ο οποίος έχει απογυμνωθεί και ταιριάζει στο Μιλάνο από την οπτική της αρχιτεκτονικής, το Studio Wok.

Η ενσωμάτωση της ενεργειακής απόδοσης, η χρήση τοπικών και ανακυκλωμένων υλικών και η διαφύλαξη του τοπίου ήταν όλα τα θεμέλια του αρχικού project. Τα σημεία εστίασης στους χώρους διαβίωσης – υπαίθρια και εσωτερικά – έχουν επανατοποθετηθεί για να επωφεληθούν από τις μαγευτικές παραλίες και να τραβήξουν την προσοχή στην πισίνα.

Δείτε Επίσης: 1949, το γυάλινο σπίτι

Η υλική χρήση λίθων, υπόλευκου μαρμάρου Biancone που προέρχεται από τοπικά λατομεία και βότσαλα ποταμού αποτίει φόρο τιμής στην τοποθεσία και συμπληρώνει την τοπική αρχιτεκτονική της Βερόνα.

Στο εσωτερικό, η διακόσμηση είναι ελάχιστη και δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην ομαλή πέτρα Vincenza που χρησιμοποιείται για δάπεδα με την οποία η επένδυση από κόντρα πλακέ στους τοίχους ζει αρμονικά. Ο χώρος θερμαίνεται από την αφθονία του φυσικού φωτός, που τροφοδοτεί το σπίτι μέσα από μικρά και μεγάλα παράθυρα, καθώς και φεγγίτες στον επάνω όροφο.

Ο κήπος έχει σχεδιαστεί σκόπιμα γύρω από ένα υπάρχον δέντρο magonolia, το οποίο είναι η τέλεια μεταφορά για αυτό το εξοχικό σπίτι, που στοχεύει πρώτα απ’ όλα, να γιορτάσει το τοπίο στο οποίο χτίστηκε.

Ακολούθησε το mensdaily.gr σε facebook instagram

- Advertisment -spot_imgspot_img
- Advertisment -spot_img

Δημοφιλή

Recent Comments