Quantcast
19.2 C
Thessaloniki
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήStyleGroomingΜείωσε το άγχος, περιποιήσου τον εαυτό σου

Μείωσε το άγχος, περιποιήσου τον εαυτό σου

- Advertisment -spot_imgspot_img

Το έχεις νιώσει αρκετές φορές. Το δυσάρεστο συναίσθημα που δημιουργεί το άγχος, την ανησυχία που γεννάει, το μπλοκάρισμα που φέρνει. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να το διαχειριστείς. Ο πιο άμεσος είναι να κάνεις μερικές βαθιές αναπνοές. Η βαθιά και μεγάλη διαφραγματική αναπνοή, οπού εισπνέεις από τη μύτη, κρατάς λίγο τον αέρα πριν εκπνεύσεις από το στόμα, είναι από τις πιο ισχυρές τεχνικές μείωσης του άγχους και χαλάρωσης του σώματος. Ωθεί τον οργανισμό από την έντονη διέγερση του συμπαθητικού νευρικού συστήματος να περάσει στην ήρεμη δραστηριότητα του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος.

Υπάρχει όμως και ένας άλλος τρόπος που οι περισσότερες γυναίκες γνωρίζουν αρκετά καλά. Οι περιποιήσεις ομορφιάς. Δεν βελτιώνουν μόνο την εμφάνιση αλλά βοηθούν στην καλή ψυχολογία φτιάχνοντας τη διάθεση, περισσότερο από ότι φαντάζεσαι.

Διαβάστε Επίσης: Κάντε εντύπωση στο ρεβεγιόν με ένα άρωμα

Διαχειριστείτε το άγχος με μία περιποίηση προσώπου

Το άγχος δεν επηρεάζει μόνο τη ψυχική μας υγεία. Όταν ο οργανισμός βρίσκεται σε κατάσταση έντονης πίεσης και διέγερσης εξαιτίας μιας στρεσογόνου κατάστασης, παρατηρούνται αυξημένα επίπεδα κάποιων ορμονών οι οποίες εκτός από την πρόκληση φλεγμονών και δερματικών παθήσεων, επιταχύνουν τη διαδικασία γήρανσης. Από τα πιο εμφανή μέρη οπού εκδηλώνεται είναι το δέρμα μας. Το δέρμα μας λειτουργεί σαν ένα φως ελέγχου καθώς αντανακλά την υγεία μας. Όταν νιώθουμε καλά, το δέρμα μας φαίνεται καλό. Και το αντίστροφο.

Ενδίδοντας σε μία επαγγελματική περιποίηση έχει περισσότερα οφέλη από μία καθαρή και λαμπερή επιδερμίδα. Λειτουργεί και ως το πιο φυσικό αγχολυτικό βοηθώντας να χαλαρώσετε. Όπως λένε και οι ειδικοί: «Ένα ανανεωμένο πρόσωπο βοηθάει να νιώσουμε όμορφα και ανεβάζει την αυτοπεποίθηση. Φροντίζοντας την εικόνας μας, με την ελάχιστη παρέμβαση, ακόμα και με μια απλή θεραπεία αισθητικής ιατρικής και κερδίζοντας την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας μας κάνει να αισθανόμαστε πολύ όμορφα.»

Ακολούθησε το mensdaily.gr σε facebook instagram

- Advertisment -spot_imgspot_img
- Advertisment -spot_img

Δημοφιλή

Recent Comments