Quantcast
10.9 C
Thessaloniki
Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΔιατροφήSuper Foods για τον Χειμώνα, δώσε στον εαυτό το έξτρα boost που...

Super Foods για τον Χειμώνα, δώσε στον εαυτό το έξτρα boost που χρειάζεται

- Advertisment -spot_imgspot_img

TΖΙΝΤΖΕΡ Χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για να βελτιώσει την πέψη, να καταπραΰνει στομαχικές διαταραχές και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα. Συχνά είναι διαθέσιμο όλο τον χρόνο, αλλά οι πιο φρέσκες ρίζες είναι πιθανό να είναι αυτές που συλλέγονται τους χειμερινούς μήνες.

KΕΙΛ Έχεις χαμηλή περιεκτικότητα σε κάλιο; Το κέιλ είναι εδώ για να σώσει τη μέρα σου, καθώς αποτελεί μία από τις πιο ευέλικτες χειμωνιάτικες super foods. Το κάλιο βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης εξισορροπώντας την περίσσεια νατρίου στο σώμα.

ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ Τα εσπεριδοειδή είναι γνωστό πως περιέχουν βιταμίνη C, καθιστώντας τα ιδανικά τους χειμερινούς μήνες, όταν πλησιάζει η εποχή του κρυολογήματος και της γρίπης. Τα εσπεριδοειδή, όπως το πορτοκάλι, το γκρέιπφρουτ και το λεμόνι, είναι επίσης πλούσια σε μέταλλα και φυτοχημικά, ουσίες που μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση πολλών χρόνιων παθήσεων.

ΛΑΧΑΝAΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ Είναι από τα καλύτερα χειμωνιάτικα προϊόντα όχι τόσο για τη γεύση, όσο και για τη θρεπτική πυκνότητα. Αυτά τα μίνι σταυρανθή λαχανικά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες Κ και C και περιέχουν επίσης φυλλικό οξύ, μαγγάνιο, κάλιο και βιταμίνη Β6.

ΜAΡΑΘΟΣ Είναι μια χειμερινή δύναμη, αφού περιλαμβάνει φυτικές ίνες, κάλιο, μαγγάνιο, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο και χαλκό. Η περίοδος αιχμής του είναι το φθινόπωρο έως τις αρχές της άνοιξης.

ΡΌΔΙ Είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, οι οποίες είναι γνωστό ότι βελτιώνουν την υγεία της καρδιάς, καταπολεμούν τις λοιμώξεις και βελτιώνουν τη μνήμη. Μπορείς να βρεις εύκολα τα ρόδια από τον Σεπτέμβριο έως τον Φεβρουάριο και να τα χρησιμοποιήσεις σε διάφορες συνταγές.

ΠΑΝΤΖAΡΙ Είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνη C, φυτικές ίνες και σημαντικά μέταλλα (κάλιο, μαγγάνιο και φυλλικό οξύ). Το παντζάρι βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, την πρόληψη της φλεγμονής και την αποτοξίνωση
του σώματος καθαρίζοντας το αίμα και το συκώτι. Φυσικά, μην απορρίπτεις τα φύλλα παντζαριού, καθώς περιέχουν περισσότερο σίδηρο από το σπανάκι και έχουν γενικά υψηλότερη θρεπτική αξία από το παντζάρι.

Ακολούθησε το mensdaily.gr σε facebook instagram

- Advertisment -spot_imgspot_img
- Advertisment -spot_img

Δημοφιλή

Recent Comments