Quantcast
15.3 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήCars & BikeRacingΜήπως φέτος θα δούμε ένα δυνατό comeback από Ferrari;

Μήπως φέτος θα δούμε ένα δυνατό comeback από Ferrari;

- Advertisment -spot_imgspot_img

Μετά την απόρρητη συμφωνία με τη FIA το 2020 για τον κινητήρα του 2019, η Ferrari είχε χάσει αρκετό έδαφος σε αυτόν τον νευραλγικό τομέα του μονοθεσίου της, βλέποντας τις Mercedes και Honda να την προσπερνούν.

Από φέτος, οι μονάδες ισχύος φέρουν περισσότερο Ε10 καύσιμο (10% στο μείγμα), ενώ θα «παγώσει» κι η εξέλιξή τους ως και το 2025, με στόχο τη μείωση του κόστους και την προετοιμασία για τη νέα γενιά κανονισμών.

Η Scuderia δούλεψε αρκετά πάνω στον κινητήρα της που θα χρησιμοποιήσει αυτήν την πενταετία, και πιστεύει αρκετά στη δυναμική του – κάτι που φάνηκε κι από τις δηλώσεις του Mattia Binotto στην ιταλική Corriere della Serra:

«Γνωρίζοντας πως από φέτος και για τις επόμενες τέσσερις σεζόν οι κινητήρες θα ‘παγώσουν’, ήταν σημαντικό να αρχίσουμε αυτήν την νέα εποχή με μία μονάδα ισχύος που δεν θα είχε κανένα μειονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού.

«Στην αρχή της περασμένης σεζόν, είχαμε μία διαφορά της τάξης των 20-25 ίππων, οπότε πρώτος στόχος μας ήταν να εξαλείψουμε αυτή τη διαφορά.

«Αυτή τη στιγμή, δεν είμαστε σε θέση ακόμα να καταλάβουμε πού βρισκόμαστε, καθώς τα δεδομένα από το GPS είναι αξιόπιστα, αλλά όχι απολύτως ακριβή. Επηρεάζονται, επίσης, από το βάρος του μονοθέσιου και χωρίς αυτά τα δεδομένα δεν είναι εύκολο να γίνουν εκτιμήσεις.

«Στα τεστ, από το λίγο που είδαμε και μετά την ανάλυση που κάναμε, είμαστε στα ίδια επίπεδα με τους υπόλοιπους. Σίγουρα δεν είμαστε πίσω, και μάλλον είμαστε και λίγο μπροστά τους.

«Αλλά αυτό δεν είναι απολύτως σίγουρο ακόμα. Προς ώρας μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι από την πρόοδο που βλέπουμε στο δυναμόμετρο.»

Ακολούθησε το mensdaily.gr σε facebook instagram

- Advertisment -spot_imgspot_img
- Advertisment -spot_img

Δημοφιλή

Recent Comments