Quantcast
13.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑπόψειςΓεγονότα: Όταν όλος ο κόσμος έμεινε άφωνος

Γεγονότα: Όταν όλος ο κόσμος έμεινε άφωνος

- Advertisment -spot_imgspot_img

Πριν το ίντερνετ μπει για τα καλά στην ζωή μας, η τηλεόραση είχε τον πρώτο λόγο ρόλο στην ενημέρωση μας, και μάλιστα πολλά από τα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία αυτού του πλανήτη, μεταδόθηκαν live από τα τηλεοπτικά δίκτυα, αφήνοντας με το στόμα ανοιχτό εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Από την δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι και την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, μέχρι την Πτώση του Τείχους του Βερολίνου το 1989 και την τραγωδία του Challenger, δείτε παρακάτω μερικά συναρπαστικά γεγονότα που παρακολούθησαμε live και δεν μπορούσαμε να πιστεψουμε τι βλέπαμε.

Πόλεμος του Κόλπου

Ο Πόλεμος του Κόλπου (2 Αυγούστου 1990 – 28 Φεβρουαρίου 1991), ήταν ο πρώτος τηλεοπτικός πόλεμος στην ιστορία, καθώς η έναρξή του είχε μεταδοθεί ζωντανά από το CNN σε όλο τον κόσμο. Ήταν μια σταυροφορία των Η.Π.Α και άλλων 30 κρατών κατά του Ιράκ, με στόχο επισήμως την απελευθέρωση του Κουβέιτ.

Προσσελήνωση του Apollo 11

προσσελήνωση

Η προσσελήνωση του Appolo 11 μεταδόθηκε ζωντανά στην τηλεόραση παγκοσμίως. Ο Άρμστρονγκ πάτησε πάνω στην επιφάνεια της Σελήνης και περιέγραψε το γεγονός ως “ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα τεράστιο άλμα για την ανθρωπότητα”. Το Apollo 11 τερμάτισε ουσιαστικά την κούρσα των δύο υπερδυνάμεων για την κατάκτηση του Διαστήματος και εκπλήρωσε έναν εθνικό στόχο που είχε τεθεί το 1961 από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι: “Πριν το τέλος της δεκαετίας, η μετάβαση ενός ανθρώπου στη Σελήνη και η ασφαλής επιστροφή του στη Γη”.

Δολοφονία Μπαντ Ντουάιερ

Στις 22 Ιανουαρίου του 1987 ο αμερικανός πολιτικός Μπαντ Ντουάιερ, το όνομα του οποίου ενεπλάκη σε υπόθεση δωροδοκίας, αυτοκτόνησε με το περίστροφό του μπροστά στις κάμερες. Την αυτοκτονία του γερουσιαστή της Πενσυλβάνια παρακολούθησαν live εκατομμύρια άνθρωποι, ακόμη και μικρά παιδιά που ήταν σπίτι καθώς τα περισσότερα σχολεία των ΗΠΑ ήταν κλειστά, λόγω του κύματος χιονιά που σάρωνε τις Πολιτείες.

Δολοφονία Τζον Φ. Κένεντι

Τζον Κένεντι

Ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, 35ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, δολοφονήθηκε στις 12:30 τοπική ώρα, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου του 1963, στην πλατεία Ντίλι στο Ντάλας του Τέξας. Τα ακριβή περιστατικά της δολοφονίας, που είναι μια από τις πιο πολυσυζητημένες του 20ου αιώνα, παραμένουν ακόμα και σήμερα σε μεγάλο βαθμό άγνωστα.

Επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001

9/11 περιστατικό

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, εκδηλώθηκαν τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον στόχων στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Σε τέσσερα πολιτικά αεροσκάφη εκδηλώθηκε αεροπειρατεία, και τα τρία από αυτά οδηγήθηκαν από τους αεροπειρατές και προσέκρουσαν στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και στο Πεντάγωνο, ενώ το τέταρτο συνετρίβη σε ανοικτό χώρο. Οι Δίδυμοι Πύργοι κατέρρευσαν λίγη ώρα μετά τις συγκρούσεις των αεροσκαφών επάνω τους, προκαλώντας χιλιάδες απώλειες: εκτός από τους 19 νεκρούς αεροπειρατές, συνολικά από τις επιθέσεις, 2.977 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 24 παραμένουν αγνοούμενοι, ενώ πάνω από 25.000 τραυματίστηκαν, με τις συνολικές υλικές ζημιές να ξεπερνούν τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πτώση του Τείχους του Βερολίνου

Στις 9 Νοεμβρίου 1989, ένα ιστορικό λάθος επρόκειτο να διορθωθεί από μια λάθος διατύπωση, ενός αξιωματούχου. Ο Γκίντερ Σαμπόφσκι φοράει τα γυαλιά του, διστάζει, ψάχνει στις χειρόγραφες σημειώσεις του. Μοιάζει να προσπαθεί να καταλάβει αυτό που διαβάζει, μετά απαντά: “Απ’ ό,τι καταλαβαίνω, αυτό τίθεται σε ισχύ αμέσως, χωρίς καθυστέρηση…”.

Μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του κομμουνιστικού κόμματος της Ανατολικής Γερμανίας, αρμόδιος για την ενημέρωση, αυτό το μέλος του πρώτου κύκλου της ηγεσίας της «Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας» (ΓΛΔ) μόλις ανακοίνωσε, σαν να μην συμβαίνει τίποτε, μπροστά σε δεκάδες κατάπληκτους δημοσιογράφους, το άνοιγμα του Τείχους του Βερολίνου.

Ακολούθησε το mensdaily.gr σε facebook instagram

- Advertisment -spot_imgspot_img
- Advertisment -spot_img

Δημοφιλή

Recent Comments