Η χρήση του DRS, ωστόσο, έχει γίνει ζωτικής σημασίας για τις ομάδες και τους οδηγούς, ιδίως σε στρατηγικό επίπεδο. Θυμηθείτε, για παράδειγμα, τη μάχη του Charles Leclerc και του Max Verstappen στον αγώνα της Τζέντα.
Η απόφαση για τέσσερις ζώνες DRS στο γκραν πρι Αυστραλίας, οι οποίες μειώθηκαν σε τρεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για λόγους ασφαλείας, προκάλεσε επίσης πολλές συζητήσεις.
Αλλά και στην Ίμολα, σε μια στενή πίστα «παλαιάς κοπής», δύσκολη για προσπέραση, πολλοί οδηγοί παραπονέθηκαν για την απόφαση του αλυτάρχη να ενεργοποιήσει αργά την κινητή πτέρυγα, για λόγους ασφαλείας.
Χωρίς την ανοιχτή πτέρυγα, πολλοί οδηγοί δεν μπορούσαν να προσπεράσουν τα πιο αργά μονοθέσια μπροστά τους. Οι νέοι τεχνικοί κανονισμοί, που εισήχθησαν φέτος, έχουν σίγουρα ευνοήσει τις μάχες στην πίστα. Η F1 δεν φαίνεται ακόμη έτοιμη να εγκαταλείψει το DRS.
Στο μέλλον, ωστόσο, η FIA θα ήθελε να αξιολογήσει την πιθανότητα κατάργηση; του DRS. Ο επικεφαλής αεροδυναμικής της Ομοσπονδίας, Jason Somerville, τόνισε πως «το DRS είναι ένα πολύ ευπροσάρμοστο στοιχείο, το οποίο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την πίστα. Μπορεί να προστεθεί ή να αφαιρεθεί. Νομίζω ότι οι περισσότεροι από εμάς θα θέλαμε, μακροπρόθεσμα, να προσπαθήσουμε να καταργήσουμε σταδιακά το DRS, αν είναι δυνατόν. Αλλά δεν πιστεύαμε ότι ήταν σωστό να το κάνουμε εν μία νυκτί με αυτούς τους νέους κανονισμούς. Για το μονοθέσιο του 2026 εξετάζουμε διαφορετικές λύσεις και ίσως το DRS να μην παίζει τόσο σημαντικό ρόλο τότε».