Quantcast
19.5 C
Thessaloniki
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήFood & DrinksDrinksΑς ζεσταθούμε με ένα ποτήρι gluhwein

Ας ζεσταθούμε με ένα ποτήρι gluhwein

- Advertisment -spot_imgspot_img

Η θερμοκρασία τις ημέρες που διανύουμε φλερτάρει στενά με τους μηδέν βαθμούς Κελσίου. Με αυτές τις συνθήκες, στα μέσα του χειμώνα, ένα ποτήρι gluhwein είναι κάτι παραπάνω από ένα ποτήρι κρασί. Είναι ένα ζεστό βάλσαμο..

Σίγουρα αυτή τη στιγμή, οι περισσότεροι φανταζόμαστε να βρισκόμασταν σε κάποιο χειμερινό προορισμό, με το χιόνι να δημιουργεί ένα λευκό πέπλο στο περιβάλλον και να απολαμβάνουμε το gluhwein όπως ακριβώς του αξίζει!

Διαβάστε επίσης: Spritz Please!

Δυστυχώς οι συνθήκες μας κρατάνε μακριά από τα χιονοδρομικά κέντρα και τις εξορμήσεις, όποτε ας απολαύσουμε το ζεστό αυτό βάλσαμο εντός των τειχών της πόλης. Gluhwein σημαίνει ζεστό κρασί ή για άλλους κρασί που λάμπει. Ανήκει στην ευρύτερη κατηγορία που ονομάζεται mulled wines. Η κατηγορία αυτή έχει μεγάλη ιστορία και μπορούμε να την συναντήσουμε σε αναφορές, εκατοντάδες χρόνια πίσω. Ως mulled wines συνήθιζαν να ορίζονται τα ζεστά κρασιά, αρωματισμένα με διάφορα καρυκεύματα.

Πέρα όμως από τα κρασιά, η κατηγορία αυτή έχει διευρυνθεί και περιλαμβάνει όλα τα αλκοολούχα αρωματισμένα ποτά!

Οι συνταγές που κυκλοφορούν ποικίλουν

Σε κάθε χώρα και πιο συγκεκριμένα σε κάθε περιοχή μπορούμε να βρούμε απίστευτους γευστικούς συνδυασμούς.

Έχουμε συνηθίσει το χειμώνα και ιδιαίτερα την περίοδο των Χριστουγέννων, να βλέπουμε κατά κόρον το gluhwein σε γερμανόφωνες χώρες. Σερβίρεται παντού. Σε υπαίθριες αγορές, σε πλατείες, σε δρόμους. Αυτή η παράδοση έχει έρθει και στη χώρα μας και πολλοί δοκιμάζουν να φτιάξουν μια συνταγή με ζεστό κρασί. Εξάλλου είναι πολύ εύκολο και μπορεί ακόμα και στο σπίτι να το δοκιμάσει ο οποιοσδήποτε.

Χρησιμοποιήστε ένα σχετικά φτηνό κόκκινο ξηρό κρασί. Πορτοκάλια, μέλι και λίγο κονιάκ είναι η δικιά μου επιλογή όταν ξεκινάω να ζεσταίνω το κρασί. Τέλος στα καρυκεύματα που θα επιλέξετε δεν υπάρχει κανόνας. Ότι αρέσει στον καθένα.
Κανέλλα, κάρδαμο, γλυκάνισος, γαρύφαλλο είναι κάποιες από τις πολλές επιλογές που υπάρχουν!

Πειραματιστείτε και αφήστε τα αρώματα να σας δημιουργήσουν την συνταγή. Προσοχή, δεν βράζουμε το κρασί, το ζεσταίνουμε. Επίσης σερβίρουμε σε κούπες με χερούλι και όχι σε κρύσταλλο για να μην καούμε.

Η κατανάλωση του, καλό θα ήταν να γίνεται με μέτρο, γιατί μπορείτε να βρεθείτε μεθυσμένοι χωρίς να το καταλάβετε. Ο γλυκός και αρωματικός χαρακτήρας του ξεγελάει και μας παρασέρνει πολύ εύκολα. Καλή απόλαυση.

Ακολούθησε το mensdaily.gr σε facebook instagram

- Advertisment -spot_imgspot_img
Γρηγόρης Γόγολος
Γρηγόρης Γόγολος
Bartender | Εργάζομαι στον ευρύτερο κλάδο της εστίασης ως hospitality consultant. Τα τελευταία χρόνια έχω τη θέση του bar manager στο Whope cocktail bar, στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, συνεργάζομαι με την εταιρεία κατασκευής επαγγελματικού εξοπλισμού Johny, στην οποία έχω τη θέση του brand representative.
- Advertisment -spot_img

Δημοφιλή

Affogato – Καφές ή γλυκό;

Music makes the people come together

Recent Comments